Snorkelen bij scheepswrakken: waar kan je dat allemaal?

Snorkelen bij verzonken schip
Image source - Pexels.com

Ben jij een fervente snorkelaar en wil je eens iets anders dan koraalriffen en kleurrijke vissen ontdekken? Dan moet je zeker eens gaan snorkelen bij scheepswrakken! Het is een spannende en mysterieuze ervaring om tussen de restanten van vergane schepen te zwemmen en de geschiedenis te ontdekken die ze met zich meedragen. Maar waar kan je deze unieke ervaring beleven? In deze blog geef ik je enkele tips voor de beste snorkelplekken bij scheepswrakken.

 

Aruba

Het Caribische eiland Aruba heeft verschillende interessante wrakken om bij te snorkelen. Zo is er het Antilla wrak, dat tijdens de Tweede Wereldoorlog tot zinken is gebracht door de bemanning zelf om te voorkomen dat de Duitsers het schip in handen zouden krijgen. Het wrak is meer dan 120 meter lang en zit vol met koraal en vissen. Een andere aanrader is het Pedernales wrak, dat eveneens is gezonken tijdens de oorlog. Dit wrak is verdeeld over twee locaties en herbergt onder andere een grote scholen barracuda’s.

 

Bonaire

Ook het nabijgelegen eiland Bonaire is een topbestemming voor wraksnorkelen. Het Hilma Hooker wrak is hier een absolute must-see. Dit schip werd in 1984 in beslag genomen door de marine van Bonaire wegens drugssmokkel en zonk uiteindelijk een jaar later in de haven. Nu is het wrak een populaire duik- en snorkelspot met tal van interessante vondsten zoals een verlaten haaienkooi en een dieselmotor.

 

Egypte

In Egypte kan je ook terecht voor spectaculair wraksnorkelen. Vooral de Rode Zee herbergt de nodige schatten, waaronder het SS Thistlegorm wrak. Dit is een Brits vrachtschip dat werd gebombardeerd tijdens WO II en sindsdien op de zeebodem ligt. Het schip is inmiddels begroeid met oranje koraal en er zwemmen tal van bijzondere vissoorten rond, zoals blauwgespikkelde roggen en krokodilvissen.

 

Filipijnen

Ook de Filipijnen is een goede bestemming voor wraksnorkelen. Vooral bij Coron Island kan je enkele spectaculaire wrakken vinden, waaronder de Irako, een Japans oorlogsschip waarvan de boeg uit het water steekt en tot op zo’n 10 meter diepte te zien is. Het wrak is inmiddels dichtgegroeid met een prachtig kleurenpallet van zacht koraal en wuivende anemonen en er zwemmen regelmatig haaien en schildpadden rond.

 

Zoals je ziet zijn er genoeg fascinerende plekken op de wereld waar je kan gaan wraksnorkelen. Van Aruba tot de Filipijnen, elk gebied heeft zijn eigen historische schatten te bieden die je onder water kan ontdekken. Dus, als je ooit de kans hebt om te gaan snorkelen bij scheepswrakken, grijp die dan met beide handen! Het is een ervaring die je niet snel zal vergeten.

Gerelateerde blogs

Je hebt misschien ook interesse in:

10 tips als voor Instagram

Instagram is zonder twijfel een van de meest populaire sociale media platforms ter wereld. Dagelijks plaatsen miljoenen mensen foto’s en video’s op Instagram om hun

Dagelijks nieuws direct in je mailbox.