Bladeren ruimen in de tuin?

Bladeren
Image source - Pexels.com

Bladeren: ze kunnen prachtig zijn in de herfst, maar als ze eenmaal op de grond liggen, kunnen ze behoorlijk vervelend zijn. Ze kunnen glad worden als het heeft geregend, kunnen verstopte afvoeren veroorzaken en zijn ronduit lelijk als ze niet op tijd worden weggehaald. Bladruimen hoeft echter geen vervelende klus te zijn. Met deze eenvoudige tips wordt het een fluitje van een cent!

 

1. Begin op het juiste moment

Het is belangrijk om op het juiste moment te beginnen met bladruimen. Als er nog veel bladeren aan de bomen zitten, heeft het weinig zin om te beginnen met ruimen. Wacht tot de bomen hun bladeren hebben verloren en het grootste deel van de bladeren op de grond ligt. Op die manier hoef je niet steeds opnieuw te beginnen.

 

2. Gebruik het juiste gereedschap

Bladblazers, harken, bezems – er zijn veel verschillende gereedschappen die je kunt gebruiken bij het opruimen van bladeren. Afhankelijk van de grootte van je tuin en de hoeveelheid bladeren die je moet opruimen, kan het ene gereedschap beter werken dan het andere. Een bezem is bijvoorbeeld ideaal voor kleine tuinen of om bladeren op te vegen vanaf een verharde ondergrond. Een bladblazer kan handig zijn als er veel bladeren op een groot gazon liggen.

 

3. Maak gebruik van je (tuin)afvalcontainer

Als je een privé-tuin hebt, heb je waarschijnlijk een container om groenafval in te doen. In sommige gevallen kun je deze container gratis laten legen door de gemeente. Door het afval op deze manier op te ruimen, draag je bij aan een schone omgeving en zorg je ervoor dat alles netjes wordt opgeruimd.

 

4. Leer composteren

Als je veel bladafval hebt en je er niets mee doet, kan het een grote stapel worden die in de weg zit. Een optie is om te leren composteren: door het bladafval te composteren, krijg je een voedingsrijke bodemverbeteraar voor in je tuin die je planten weer kan laten groeien. Bovendien draag je ook zo bij aan een beter milieu.

 

5. Maak er een gezellige activiteit van

Bladruimen hoeft geen eenzame activiteit te zijn. Maak er een gezellige activiteit van door vrienden of familieleden om hulp te vragen. Dit kan een gezellige manier zijn om quality time te hebben met je dierbaren terwijl je tegelijkertijd je tuin opruimt.

 

Bladruimen hoeft absoluut geen vervelende klus te zijn. Door het juiste gereedschap te gebruiken, op het juiste moment te beginnen en te leren composteren, kun je de klus zelfs leuk maken. Door deze eenvoudige tips en ideeën toe te passen, wordt het ruimen van bladeren in je tuin een prettige bezigheid. Zelfs als je geen fan bent van tuinieren, kan bladruimen een manier zijn om plezier te hebben en een prachtige, schone omgeving te creëren.

Gerelateerde blogs

Je hebt misschien ook interesse in:

10 tips als voor Instagram

Instagram is zonder twijfel een van de meest populaire sociale media platforms ter wereld. Dagelijks plaatsen miljoenen mensen foto’s en video’s op Instagram om hun

Dagelijks nieuws direct in je mailbox.