Zoek

Slimme trucs om ruimte te besparen in de keuken

pannen opgestapeld
Image source - Pexels.com

Of je nu in een kleine studio woont of gewoon probeert om je keuken georganiseerd en overzichtelijk te houden, ruimte besparen in de keuken is altijd een slim idee. Het kan lastig zijn om genoeg ruimte te vinden voor al je potten, pannen en ingrediënten, maar met een paar slimme trucs en hacks, kun je de perfect georganiseerde keuken creëren waar je altijd al van droomde. In deze blog delen we onze beste tips en trucs om ruimte te besparen in de keuken!

 

Kies slimme opbergruimte

Om optimaal gebruik te maken van de ruimte in je keuken, moet je creatief zijn met opbergruimte. Overweeg bijvoorbeeld om planken aan de binnenkant van kastdeuren te monteren of hangende opslag te gebruiken om hoeken te benutten. Een andere populaire optie is het installeren van schuiflades en uittrekbare kastorganizers. Deze zijn ideaal om je potten, pannen en andere keukengerei netjes en opgeruimd te houden.

 

Gebruik muurruimte

In een kleine keuken kan elk beetje extra ruimte een groot verschil maken. Maak gebruik van je muurruimte door planken en haken te installeren voor het ophangen van schalen, mokken, en kookgerei. Zo bespaar je ruimte op de toonbank en krijg je extra opbergruimte voor spullen die je niet dagelijks gebruikt.

 

Kleinere apparaten en servies gebruiken

Hoe kleiner de ruimte, hoe kleiner ook de apparaten en servies moeten zijn. Er zijn tal van compacte en ruimtebesparende keukenapparaten en servies beschikbaar. Overweeg bijvoorbeeld om een ​​minikeukenmachine te gebruiken in plaats van een grote, of kies voor stapelbaar servies om ruimte te besparen in de kasten.

 

Gebruik je keukentafel als werkruimte

Een eetkamertafel is vaak de grootste tafel in huis. Maak daarom gebruik van deze ruimte wanneer je extra werkblad nodig hebt. Plaats een snijplank op de tafel en je hebt een extra ruimte om te hakken en te bereiden zonder extra ruimte in te nemen.

 

Optimaliseer de lay-out van je keuken

Tot slot is het belangrijk om over de lay-out van je keuken na te denken om optimaal gebruik te maken van de beschikbare ruimte. Denk bijvoorbeeld aan:

– Plaats potten en pannen in de buurt van de kookplaat
– Plaats borden, glazen en bestek in de buurt van de eettafel
– Zet de koelkast en de voorraadkasten bij elkaar

Hoe logischer de indeling, hoe minder tijd het kost om de juiste keukengerei te vinden en hoe meer ruimte je bespaart.

 

Ruimte besparen in de keuken is geen moeilijke taak als je weet hoe je het moet aanpakken. Of je nu in een kleine ruimte woont of gewoon wat extra ruimte wil creëren in je keuken, deze slimme trucs helpen je daarbij. Door slimme opbergruimte te kiezen en je muurruimte te gebruiken, kun je op een slimme manier meer ruimte creëren. Door te kiezen voor kleinere keukenapparaten en servies, je keukentafel als werkruimte te gebruiken en de lay-out te optimaliseren, heb je binnen de kortste keren een perfect georganiseerde keuken. Hopelijk hebben deze tips je geholpen om wat inspiratie op te doen en kun je aan de slag in je eigen ruimtebesparende keuken!

Gerelateerde blogs

Je hebt misschien ook interesse in:

Dagelijks nieuws direct in je mailbox.