Search

Leuke vakanties waar stripboeken op zijn gebaseerd

Frankrijk
Image source - Pexels.com

Als je net zo’n fan bent van stripboeken als ik, dan ken je vast wel het gevoel dat je wilt ontsnappen in de wereld van je favoriete strip. Dat gevoel van avontuur, fantasie en humor dat je terugvindt in de verhalen en personages. Maar waarom zou je daar niet letterlijk in kunnen duiken tijdens je vakantie? In deze blog neem ik je mee op reis naar een paar leuke plekken waar je vakantie kunt vieren op basis van je favoriete stripboeken.

 

Asterix en Obelix in Gallië, Frankrijk

De stripboeken Asterix en Obelix spelen zich af in het oude Gallië, het huidige Frankrijk. Als je geïnteresseerd bent om een stap terug in de tijd te doen om te ontdekken hoe het leven was in de pre-Romeinse tijd, dan is dit de ideale bestemming voor jou. Je kunt verschillende plekken bezoeken die verwijzen naar de stripboeken, zoals het Asterix Park, waar je je eigen avontuur kunt beleven en genieten van de speciale show met de personages van de strips.

 

Suske en Wiske in Antwerpen, België

Suske en Wiske zijn een iconisch duo in de Belgische stripwereld. Het is dan ook niet verbazend dat Antwerpen, de geboorteplek van de strip, als inspiratiebron werd gebruikt in veel van de strips. Je kunt een begeleide wandeling maken in Antwerpen om enkele van de locaties te bezoeken die in de strips voorkomen, van de indrukwekkende Onze-Lieve-Vrouwekathedraal tot het prachtige centrum van de stad. Je kunt zelfs een bezoek brengen aan het Suske en Wiske Museum dat volledig is gewijd aan de strips.

 

Kuifje in Brussel, België

Het personage van Kuifje is een van de meest geliefde stripfiguren in België. Je kunt zelf een bezoek brengen aan het Hergé Museum in Brussel waar je alles te weten komt over de creatie van de strips en over het leven van de auteur, Hergé. Je kunt ook een wandeling maken in de stad om een aantal van de locaties te bezoeken waar Kuifje avonturen heeft beleefd, zoals het Justitiepaleis of de Grote Markt.

 

Lucky Luke in de Verenigde Staten

Lucky Luke is een cowboy-strip en speelt zich af in het Wilde Westen. Je kunt een onvergetelijke vakantie in het Wilde Westen beleven door te reizen naar enkele van de locaties die in de strip voorkomen, zoals Monument Valley in Utah of Sedona, Arizona. Je kunt zelfs naar Colorado gaan en een bezoek brengen aan de plaats waar de Royal Gorge-brug staat die figureert in enkele strips van Lucky Luke.

 

Blake en Mortimer in Londen, Engeland

Blake en Mortimer is een stripreeks die zich afspeelt in Londen. Je kunt de stad in het echt ontdekken en zelfstandig peilen waar de personages van de stripavonturen hebben beleefd, van de Tower Bridge tot Buckingham Palace. Het is ook mogelijk om een bezoek te brengen aan het British Museum dat een speciale permanent aan de strip heeft gewijd.

 

Welke bestemming je ook kiest, het beleven van een vakantie op basis van je favoriete stripboeken is een geweldige manier om te genieten van je passie en tegelijkertijd nieuwe plaatsen, culturen en avonturen te ontdekken. Vergeet zeker niet om je favoriete stripboeken in te pakken om tijdens deze avonturen te genieten van een nieuw verhaal!

Gerelateerde blogs

Je hebt misschien ook interesse in:

Dagelijks nieuws direct in je mailbox.