Op zoek naar planten en bloemen die in de winter groeien

Sneeuwklokjes
Image source - Pexels.com

Nu de dagen korter worden en de temperaturen dalen, lijkt het alsof alles in de tuin tot stilstand komt. Maar wist je dat er eigenlijk best wel veel planten en bloemen zijn die juist in de winter groeien? En dat deze planten en bloemen je tuin juist in deze donkere periode kleur en leven kunnen geven? In deze blog gaan we op zoek naar welke planten en bloemen dat zijn.

 

1. Winterakoniet

Een van de eerste bloeiende planten in de winter is de winterakoniet. Deze vrolijke gele bloemetjes verschijnen al in januari. Zet ze wel op een plekje waar de zon komt, want daar houden ze van. Winterakonieten staan mooi in een border, maar ook onder bomen en struiken.

 

2. Sneeuwklokjes

De bekendste winterbloeier is wel het sneeuwklokje. Deze witte bloemetjes verschijnen al in februari en geven de tuin een frisse uitstraling. Sneeuwklokjes houden van lichte schaduw en staan mooi in groepjes onder bomen en struiken.

 

3. Helleborus

Een andere mooie winterbloeier is de Helleborus, ook wel kerstroos genoemd. De bloemen van de Helleborus zijn er in verschillende kleuren. Zo zijn er witte, roze en paarse varianten. De Helleborus bloeit van januari tot maart en de plant houdt van halfschaduw.

 

4. Winterheide

Wil je graag wat kleur in je tuin in de winter? Dan is winterheide een goede optie. Deze plant bloeit vanaf december tot en met maart en heeft mooie roze of witte bloemetjes. Winterheide houdt van een zonnetje en kan goed tegen vorst.

 

5. Viooltjes

Wie kent ze niet, de vrolijke viooltjes? Deze bloemen zijn er in bijna alle kleuren en zijn perfect om in een pot bij de voordeur te zetten. Maar wist je dat viooltjes ook prima in de winter kunnen groeien? Mits ze wel op een plekje staan waar geen harde wind staat, want daar kunnen ze niet zo goed tegen.

 

Nu weet je welke planten en bloemen in de winter groeien. Zo kun je ook in het najaar en de winter genieten van een kleurrijke tuin. Heb jij nog tips voor winterbloeiers? Laat het ons weten!

Gerelateerde blogs

Je hebt misschien ook interesse in:

10 tips als voor Instagram

Instagram is zonder twijfel een van de meest populaire sociale media platforms ter wereld. Dagelijks plaatsen miljoenen mensen foto’s en video’s op Instagram om hun

Dagelijks nieuws direct in je mailbox.