De beste AI-toepassingen voor marketing

chat bot
Image source - Pexels.com

Artificial Intelligence (AI) wordt steeds belangrijker in de wereld van marketing. AI kan marketeers helpen bij het bedenken van campagne-ideeën, het analyseren van gegevens en het opstellen van toekomstgerichte strategieën. Er komen steeds meer AI-toepassingen op de markt die marketeers kunnen helpen, maar welke AI’s zijn het handigst voor de marketingsector? In dit blog bespreken we de beste AI-toepassingen voor marketing in 2021.

 

1. Chatbots

Een chatbot is een programma dat is ontworpen om menselijke gesprekken na te bootsen en te kunnen beantwoorden op vragen die worden gesteld. Chatbots zijn een uitstekende AI-toepassing in marketing omdat ze de gebruiker in staat stellen om vragen te stellen en snel relevante antwoorden te verkrijgen, 24 uur per dag en 7 dagen in de week. Door het gebruik van chatbots kunnen marketeers klanttevredenheid verhogen en efficiëntie verbeteren.

 

2. Predictive analytics

Predictive analytics is het proces van het voorspellen van toekomstige gebeurtenissen aan de hand van historische gegevens. Deze technologie kan marketeers helpen om klantgedrag te analyseren om zo voorspellingen te doen over toekomstige behoeften en interesses van klanten. Door het gebruik van deze AI-tool kan marketinginspanningen worden geoptimaliseerd om de juiste doelgroep te bereiken op het juiste moment.

 

3. Personalisatie

Personalisatie van marketingboodschappen bevordert klantbetrokkenheid, en AI kan een krachtige tool zijn om deze aanpak te verbeteren. Door middel van AI kunnen marketeers gegevens van klanten verzamelen en analyseren om zo marketingberichten te maken die relevant zijn voor elk individu. Dit betekent dat marketeers hun boodschappen op maat kunnen maken, wat de conversie verhoogt.

 

4. Image recognition

Beeldherkenning is een vorm van AI die beelden kan analyseren, belangrijke kenmerken herkennen en deze informatie gebruiken om suggesties te doen. Deze tool kan perfect zijn voor bedrijven die afhankelijk zijn van beeldspraak, zoals de mode- en designindustrie. Met beeldherkenningstechnologie kan de adverteerder snel ontdekken wat klanten aantrekt, wat kan helpen om de juiste boodschap te communiceren.

 

5. Voice search

Voice search wordt steeds belangrijker, nu er steeds meer apparaten op de markt komen die geschikt zijn voor voice search. Marketeers kunnen AI-technologie gebruiken om zich voor te bereiden op deze trend. Geoptimaliseerde inhoud voor spraakindicaties kan helpen om de focus te leggen op zoekwoordenzinnen die natuurlijker zijn dan geschreven zoekopdrachten en kan helpen om de juiste doelgroep te bereiken.

AI-toepassingen voor marketing zijn er in vele vormen en maten. Door het gebruik van deze toepassingen kunnen marketeers campagne-strategieën efficiënter uitvoeren en klanttevredenheid verhogen. Door het analyseren van gegevens met behulp van AI-technologie kunnen marketeers hun marketingmix optimaal afstemmen op de behoeften van klanten. Welke AI-toepassing voor marketing ga jij inzetten?

Gerelateerde blogs

Je hebt misschien ook interesse in:

10 tips als voor Instagram

Instagram is zonder twijfel een van de meest populaire sociale media platforms ter wereld. Dagelijks plaatsen miljoenen mensen foto’s en video’s op Instagram om hun

Dagelijks nieuws direct in je mailbox.