Bescherm je huis tegen inbrekers

huis op slot zetten
Image source - Pexels.com

Iedereen wil dat zijn huis een veilige plek is, waar je je op je gemak kunt voelen en waar je je spullen met een gerust hart achter kunt laten. Maar inbrekers kunnen dat gevoel van veiligheid in een oogwenk verstoren. Het is dan ook belangrijk om maatregelen te treffen waarmee je je huis kunt beschermen tegen inbrekers. In deze blog geven wij je handige tips om je te helpen bij het beschermen van je huis.

 

Installeer goede sloten op deuren en ramen

Deuren en ramen zonder goede sloten zijn voor inbrekers een makkelijke prooi. Zorg er daarom voor dat je goede sloten installeert. Dit kunnen bijvoorbeeld driepuntssloten zijn, die ervoor zorgen dat de deur of het raam aan meerdere kanten vergrendeld wordt. Het is ook belangrijk om sloten te kiezen met een keurmerk, bijvoorbeeld het Politiekeurmerk Veilig Wonen.

 

Zorg voor goede verlichting

Inbrekers houden niet van goed verlichte huizen, omdat ze daardoor makkelijker gezien kunnen worden. Het is daarom verstandig om goede verlichting aan te brengen in en om je huis. Denk aan lampen met bewegingssensoren bij de voor- en achterdeur, en verlichting in de tuin en op de oprit.

 

Laat geen sleutels aan de binnenkant van de deur zitten

Als je de sleutel aan de binnenkant van de deur laat zitten, kunnen inbrekers eenvoudig de ruit inslaan en zo de deur van binnenuit openen. Zorg er dus altijd voor dat je de sleutels opbergt op een veilige plek, bijvoorbeeld in een afgesloten kastje. Het is ook verstandig om je sleutels aan verschillende personen te geven, zodat je altijd een reserve hebt.

 

Beveilig waardevolle spullen

Inbrekers zijn op zoek naar waardevolle spullen, zoals sieraden, apparatuur en geld. Het is verstandig om deze spullen op te bergen in een kluis, zodat inbrekers er niet bij kunnen. Zorg er ook voor dat je waardevolle spullen niet zichtbaar opbergt, bijvoorbeeld op een goed zichtbare plek in de woonkamer.

 

Houd je huis bewoond

Een huis dat er onbewoond uitziet, is voor inbrekers een gemakkelijk doelwit. Zorg er daarom voor dat je huis er bewoond uitziet, ook als je er niet bent. Dit kun je bijvoorbeeld doen door tijdens je vakantie de gordijnen open en dicht te doen, en door een lamp met een tijdschakelaar aan te zetten op verschillende tijdstippen.

 

Zoals je hebt kunnen lezen, zijn er verschillende maatregelen die je kunt treffen om je huis te beschermen tegen inbrekers. Door goede sloten te installeren, goede verlichting aan te brengen, geen sleutels aan de binnenkant van de deur te laten zitten, waardevolle spullen te beveiligen en je huis bewoond te houden, kun je de kans op inbraak aanzienlijk verminderen. Zorg ervoor dat je deze maatregelen in je dagelijkse routine opneemt, zodat je jezelf en je huis beschermt tegen ongewenste gasten.

Gerelateerde blogs

Je hebt misschien ook interesse in:

10 tips als voor Instagram

Instagram is zonder twijfel een van de meest populaire sociale media platforms ter wereld. Dagelijks plaatsen miljoenen mensen foto’s en video’s op Instagram om hun

Dagelijks nieuws direct in je mailbox.