Uitgesproken WNL van 17 augustus 2011

Uitgesproken van 17-08-2011 - woensdag 10 augustus 2011

 Generatie Plundra, Goud kopen of verkopen en jonge ondernemer Thijl Klerkx onderweg naar de top.

Opkomst van Generatie Plundra

Wat bezielt de snelwegschutter? Het lijkt er op dat het beschieten van automobilisten een  daad is  van verveelde jongeren. In Londen plunderden jongeren uit verveling sportwinkels en elektronicazaken, in Nederland wordt uit baldadigheid op automobilisten geschoten. Het is een symptoom van een nieuwe egoïstische en grenzeloze generatie.  Presentator Joost Eerdmans praat met socioloog Frits Spangenberg over de Generatie Plundra: alles mag, alles kan, niets heeft consequenties.

Goud kopen óf verkopen

Goud levert een fortuin op. Nog nooit was de koers van het edelmetaal zo hoog. Maar moet de consument nu het juwelenkistje legen en de gouden munten en ringen gaan verkopen? Of juist goud gaan kopen? In Uitgesproken WNL een reportage over de goudkoorts door de eeuwen heen. Ook bespreekt beleggingsanalist Jim Tehupuring de voordelen en nadelen van beleggen in goud.

Jonge ondernemers op weg naar de top

Ze worden gekenmerkt door creativiteit, grenzeloze ambitie en doorzettingsvermogen. Uitgesproken WNL volgt deze zomer een aantal jonge ondernemers dat druk bezig is hun eigen business op te zetten. Vanavond in de hoofdrol de 16-jarige Thijl Klerkx, die een bedrijfje begon dat biologische producten aan huis bezorgt. Nu al heeft de jonge ondernemer twee werknemers in dienst. Investeerder Henk Keilman, bekend van Dragons’ Den, geeft Thijl een aantal gouden tips om zijn bedrijf uit te breiden.

Uitgesproken WNL, woensdag 17 augustus om 20.25 uur op NL2

Lees meer
  • Hans Wiegel over Haagse perikelen

    6 juli 2011 Politiek Den Haag gaat met vakantie. In de studio kijkt VVD-coryfee en WNL’s politieke comment

    Meer
  • Volkert van der G. bedreigd

    6 juli 2011 Negen jaar geleden werd Volkert van der G. veroordeeld tot 18 jaar voor de moord op Pim Fortuyn.

    Meer