Uitgesproken WNL van 3 augustus 2011

Uitgesproken van 03-08-2011 - woensdag 27 juli 2011

Taakstraf in een hesje, jonge ondernemers naar de top en de misser van Rutte. 

Taakstraf in een hesje

Mensen met een taakstraf moeten die binnenkort uitvoeren in een oranje hesje, met daarop de tekst ‘Werkt voor de samenleving’. Vrijwel alle politieke partijen hebben groen licht voor het plan gegeven. Jaren geleden was het nog ondenkbaar om criminelen op zo’n manier bekend te maken. Nu wordt dat wel mogelijk. Bij ons in de studio CDA-Kamerlid Co┼čkun Çörüz. Met hem bespreken we ook een ander plan dat deze week bekend werd gemaakt: de boetes die pomphouders, juweliers en andere kleine ondernemers opgelegd krijgen wanneer zij beelden van criminelen en dieven openbaar maken. Het Kamerlid is tegen dit plan van het College Bescherming Persoonsgegevens, en stelt dat ‘winkeliers het recht hebben hun eigen spullen te beschermen’.

Jonge ondernemers op weg naar de top

Ze worden gekenmerkt door creativiteit, grenzeloze ambitie en doorzettingsvermogen. Roem, luxe en geld bepalen een groot deel van hun leven. Uitgesproken WNL volgt deze zomer een aantal jonge ondernemers dat druk bezig is hun eigen business op te zetten. Nog geen 25 jaar oud, en deze Jonge Honden zijn nu al geslaagd. In de hoofdrol morgenavond tassenontwerper Omar Munie. Hij vluchtte als kind uit Somalië naar Nederland en ontdekte hier zijn liefde voor het ontwerpen en maken van tassen. Nu heeft hij zijn eigen winkel aan de Coolsingel in Rotterdam en verkoopt het bekende warenhuis Macy’s in New York zijn tassen. Topondernemer Oger Lusink geeft Omar nog wat gouden tips om zijn imperium uit te breiden.

Hans Wiegel over misser Mark Rutte

Premier Mark Rutte vergiste zich in ruim 50 miljard euro steun aan Griekenland. VVD-coryfee en WNL’s politieke commentator Hans Wiegel gaat in op deze uitglijder, en geeft aan hoe Rutte zich hiervan moet herstellen. Verder bespreekt WNL-presentator Alex de Vries met Wiegel het politieke moddergooien rond Anders Breivik en Geert Wilders. Profiteren de linkse partijen van het verband dat gelegd wordt tussen de PVV-leider en de moordenaar? En hoe zorgt Wilders er in de toekomst voor dat hij niet meer geassocieerd wordt met dit soort eenmansacties?

Uitgesproken WNL, woensdag 3 augustus om 20.25 uur op NL2

Lees meer
  • Hans Wiegel over Haagse perikelen

    6 juli 2011 Politiek Den Haag gaat met vakantie. In de studio kijkt VVD-coryfee en WNL’s politieke comment

    Meer
  • Volkert van der G. bedreigd

    6 juli 2011 Negen jaar geleden werd Volkert van der G. veroordeeld tot 18 jaar voor de moord op Pim Fortuyn.

    Meer