Uitgesproken WNL van 18 mei 2011: Gulden terug!

Uitgesproken WNL van 18 mei 2011: Gulden terug! - woensdag 11 mei 2011

Journalistiek programma met actuele onderwerpen, reportages en gasten, opmerkelijke opinies en uitgesproken meningen. Presentatie: Joost Eerdmans.

• Nederland wil de gulden terug
Nederland wil de gulden terug, dat blijkt uit een recente peiling van Maurice de Hond. Vijftig procent van de Nederlanders vindt dat we de gulden nooit en te nimmer hadden moeten opgeven.  Zeker nu de euro wankelt door Grieks wanbeleid. In Uitgesproken WNL een reportage over de heimwee naar de gulden. Ook topeconoom Arjo Klamer wil de gulden terug en is er heilig van overtuigd dat de euro gaat vallen.  Presentator Joost Eerdmans is juist vóór de euro en gaat met Arjo Klamer in debat.
• Macht erotiseert
Dominique Strauss-Kahn zou zich vergrepen hebben aan een kamermeisje en maakte daarmee acuut een einde aan zijn carrière. Waarom gaan topmannen, presidenten en politici zich te buiten aan seksuele escapades? Is het haantjesgedrag? Is het onkwetsbaarheid? Of gewoon scoringsdrift? En welke gevolgen heeft het voor hun carrière?
• Spion in je broekzak
Deze week kwam KPN in opspraak, de telefoongigant zou rondneuzen in de mobiele telefoons van hun klanten. KPN ontkent overigens. Toch zijn er een fiks aantal bedrijven die aan de haal gaan met de gegevens uit de mobiele telefoon, zonder dat iemand het merkt. Iedere zeven seconden weet de telefoonmaatschappij bijvoorbeeld waar iemand zich bevindt. Ook worden gegevens uit de mobiele telefoon gehaald en gebruikt voor commerciële doeleinden. Uitgesproken WNL spreekt met experts en politici over dit onderwerp.
Uitgesproken WNL, woensdag 18 mei om 20.25 uur op NL2

Lees meer

Reageren

Log-in / Registreer

Jacob

18 May 2011 - 21:04

Prachtig item over de GULDEN, onze oude en vertrouwde munt. Zie hem graag terug.
Maar wanneer overal de nationale munten in Europa zouden terugkomen, zal in de nu armlastige landen ongetwijfeld een enorme inflatie toeslaan, slaan daar buitenlandse private investeerders prompt toe, kopen die alles op. Dat is groei en winst voor die landen maar (aanvankelijk) niet voor ons. Eigenlijk zoudt u daarom de discussie over dit verhaal moeten continueren. Heel boeiend. Dr. A. Klamer voorspelde dit idd. al jaren geleden. Ongetwijfeld heeft hij nog wel meer prognoses over dit vraagstuk en beluisteren we die graag.

  • Hans Wiegel over Haagse perikelen

    6 juli 2011 Politiek Den Haag gaat met vakantie. In de studio kijkt VVD-coryfee en WNL’s politieke comment

    Meer
  • Volkert van der G. bedreigd

    6 juli 2011 Negen jaar geleden werd Volkert van der G. veroordeeld tot 18 jaar voor de moord op Pim Fortuyn.

    Meer