'Uitgesproken WNL' woensdag 13 oktober

Onderwerpen in 'Uitgesproken WNL' op woensdag 13 oktober 2010 - woensdag 13 oktober 2010

In deze uitzending....

Op woensdag 13 oktober waren dit de onderwerpen in 'Uitgesproken WNL':
Een dag voor de bordesfoto vroeg Uitgesproken WNL aan oud-VVD-minister Ed Nijpels om samen met de voorzitters van de JOVD en de CDJA is het 'kukident-kabinet' te beoordelen. Is de keuze van Rutte voor ervaren politici en bestuurders de juiste? Wie van de twaalf nieuwe ministers is de jonge hond, en wie is dan de dinosauriër, wie de grote belofte?
 
En wat is de gemiste kans in het regeerakkoord? Volgens Jeroen van Velzen, CDJA, is de grootste gemiste kans het feit dat het Kabinet Rutte-1 "de rekening doorschuift naar de generatie die hierna komt." Oud-minister Ed Nijpels heeft veel vertrouwen in premier Rutte: "Volgens mij gaat hij het heel goed doen."
 
Onze vaste politiek commentator Hans Wiegel had nog een tongue-in-cheekaanwijzing voor het nieuwe kabinet: "De eerste dag is leuk, de laatste dag is leuk, en alle dagen daartussen: afzien."
 
Bij zware misdrijven wijkt de strafmaat niet zelden af van ons rechtsgevoel. Als voorbeeld een reportage over de zaak waarin een 18-jarig meisje door haar vriend met 52 messteken om het leven werd gebracht. In Uitgesproken WNL de vraag: van welke planeet komen rechters? Een gesprek in de studio, met Elianne van Rens, strafrechter bij de Rechtbank in Den Haag, en Joost Eerdmans, voorzitter van het burgercomité tegen onrecht. Hij vindt dat het strafrecht zich te weinig richt op slachtoffers, en teveel op daders.

Lees meer

Reageren

Log-in / Registreer

Kloosterman

13 Oct 2010 - 21:53

Het kukident-kabinet. Toen ik de titel van de bijdrage hoorde dacht ik al: wie bedenk zo'n discriminerende tekst? Ik dacht dat in dit land discriminatie verboden was! Volgens WNL zijn oude mensen zijn vooral oud, hebben zij geen relevante idee├źn, zijn zij niet in staat om een goed beleid te voeren in dit land, nee, oude mensen zijn vooral achterlijk en seniel. Dat was de teneur van uw uitzending. Ik overweeg om een klacht tegen WNL in te dienen bij de nationale ombudsman wegens discriminatie. Ik zou zeggen: zie uw eigen uitzending nog eens terug en vul voor ouderen in: allochtonen of homosexuelen. De redactie van Uitgesproken WNL moet zich diep schamen. Waar de redactie zich ook diep over moet schamen is het absoluut ondermaatse niveau van de bijdragen van de voorzitters v an de jongerenorganisaties. Die kwamen niet verder dan geitenwollensokkentaal.
Beste redactie: als mensen niks zinnig te melden hebben, laat ze dan niet toe op televisie. Burgers zoals ik krijgen daar kromme tenen van. Wat u vanavond vertoond hebt, is schaam-TV!

Trijntje

13 Oct 2010 - 20:54

Wat een verschrikkelijk interview met de rechter in de uitzending van vanavond: totaal niet luisteren. Alleen maar de boodschap over willen brengen dat rechters op een totaal verkeerde manier rechtspreken.
Als dit het weerwoord moet zijn op de "linkse kerk" ! Beroerde kwaliteit.!